Bestel uw vouwgordijnen

Vouwgordijnen.info

Vouwgordijnen op maat

Vouwgordijnen.info

Transparante vouwgordijnen

Vouwgordijnen.info

Bestel hier uw gratis stofstalen

Vouwgordijnen.info

PREV
NEXT

Opmeten vouwgordijnen

Het opmeten van vouwgordijnen is geen moeilijke klus maar u moet er wel de nodige tijd voor nemen om alles zorgvuldig op te meten. Zorg voor een goede, lange rolmaat en eventueel een trap zodat u ook goed aan het plafond kunt opmeten.

Komen de vouwgordijnen in het kozijn, tussen de muren of op de muur? Houd hierbij rekening met uitstekende delen zoals handgrepen en de draairichting van de ramen. Aan welke zijde komt de bedieningsketting, links of rechts? Houd hierbij rekening met de vraag of u de vouwgordijnen goed kunt bedienen en/of de ketting niet in de weg hangt. Probeer te voorkomen dat er geen 2 kettingen naast elkaar hangen, u loopt dan het risico dat deze in elkaar verwikkeld raken.

Let op!! Vouwgordijnen.info maakt de maten die u bestelt, u dient dus rekening te houden met de correcties zoals hieronder omschreven.

in het kozijn

Opmeten vouwgordijnen in het kozijn

Meet hierbij de breedte op minimaal 2 plaatsen, en kies de smalste maat. Trek van deze maat 7-8 mm af en dit is de breedte die u gaat bestellen. Meet de hoogte ook op minimaal 2 plaatsen en kies ook hier de smalste maat. Trek van deze maat 5 mm af en u heeft de hoogte die u gaat bestellen. De correctie in de breedte wordt gedaan zodat uw vouwgordijn goed langs het kozijn opgetrokken kan worden. De correctie in de hoogte zorgt er voor dat het vouwgordijn iets boven de vensterbank komt te hangen, dit vanwege vocht en vuiligheid. Bij verduisterende vouwgordijnen adviseren wij om in de hoogte geen 5 mm correctie toe te passen, wel in de breedte.

Wenst u hulp bij het inmeten?

Kijk dan hier voor onze services.

Opmeten vouwgordijnen tussen de muur

Meet hierbij de breedte op minimaal 2 plaatsen en kies de smalste maat. trek van deze maat 7-8 mm af en dit is de breedte die u gaat bestellen. Meet de hoogte ook op minimaal 2 plaatsen en kies de kortste maat. Trek van deze maat 5 mm af en dit is dan de bestelhoogte. Bij verduisterende vouwgordijnen adviseren wij om geen correctie in de hoogte toe te passen.

Twijfelt u of u het goed doet?

U kunt gebruik maken van onze inmeetservice.

in de dag
op de dag

Vouwgordijnen op de muur of vanaf het plafond

Wanneer u kiest om de vouwgordijnen op de muur te monteren bepaalt u eerst voor uzelf hoe hoog u de vouwgordijnen wilt ophangen. Meet dan vanaf de bovenzijde van het vouwgordijn de hoogte tot op de vensterbank of vloer. Indien gewenst kunt u 5 mm correctie toepassen zodat het vouwgordijn vrij hangt. Bij het berekenen van de breedte wordt er normaal aan beide zijkanten 50 mm extra gerekend, dit zorgt er voor dat er geen inkijk is langs de zijkanten. Uiteraard kunt u dit ook zelf bepalen naar uw eigen smaak.

Heeft u vragen over het inmeten?

Neem gerust met ons contact op.

Het laten doorlopen van de baleinen

Wanneer u meerdere vouwgordijnen bestelt die direct naast elkaar hangen, maar die een verschillende hoogte hebben, dan is het uiteraard het mooiste wanneer de baleinen van alle vouwgordijnen met elkaar doorlopen. Wanneer de bovenzijde van de vouwgordijnen op dezelfde hoogte hangt dan kiest u voor baleinen van boven gelijk houden. Wanneer de vouwgordijnen van onderaf gezien op dezelfde hoogte hangen dan kiest u voor baleinen van onderen gelijk houden. Wanneer de onder- en bovenzijde niet gelijk is dan kiest u voor baleinen ongelijke hoogte. Na uw bestelling nemen wij contact met u op om de maten met u door te nemen.

Zie hieronder voor meer uitleg over de doorlopende baleinen.

Baleinen doorlopend

Technische informatie van de systemen

Diepte van het systeem is 32 mm.

Diepte van het systeem incl montagesteun is 36 mm.

Hoogte van het systeem is 40 mm.

Hoogte van het systeem incl montagesteun is 42 mm.

Het bestelprocesin 3 stappen

Om de vouwgordijnen online te bestellen is het de makkelijkste manier om de volgende 3 stappen te volgen. U kunt eventueel ook gebruik maken van onze advies, inmeet en montage service.

Gratis stofstalen

Bestel eerst de gratis stofstalen zodat u thuis rustig de stoffen en kleuren kunt beoordelen, zo weet u precies wat u bestelt.

Opmeten

Lees hier de instructie voor het opmeten. Hier vindt u alle uitleg over de verschillende soorten vouwgordijnen en alle mogelijkheden.

Bestellen

In het bestelmenu kunt u de vouwgordijnen zelf samenstellen op maat, kleur en overige afwerkingen zoals u het wenst.

Elektrische vouwgordijnen

Het wordt steeds gebruikelijker om elektrische vouwgordijnen toe te passen. De woningen van tegenwoordig worden steeds meer geautomatiseerd waardoor het steeds makkelijker wordt om elektrische vouwgordijnen te gebruiken.

U kunt de elektrische vouwgordijnen aansturen door gebruik te maken van een afstandsbediening, schakelaar, smartphone, tablet en uw eigen domotica systeem.

Daarnaast is het mogelijk om de elektrische vouwgordijnen op ingestelde tijden open en dicht te laten gaan.

Lees hier meer informatie over elektrische vouwgordijnen

Waarom elektrisch?

  • Ideaal voor moelijk bereikbare plaatsen
  • Zeer geschikt voor minder mobiele mensen
  • Aanwezigheid simulatie
  • Met 1 druk op de knop de hele woning bedienen
  • Geen vieze handen aan de vouwgordijnen
  • Geen hinderlijke kettingen
  • Uiteraard luxe en veel gebruiksgemak
Snelle levering

Snelle levering

Maatwerk

Maatwerk

Gratis stofstalen

Gratis stofstalen

Gratis verzending

Gratis verzending

TOP