Bestel uw vouwgordijnen

Vouwgordijnen.info

Vouwgordijnen op maat

Vouwgordijnen.info

Transparante vouwgordijnen

Vouwgordijnen.info

Bestel hier uw gratis stofstalen

Vouwgordijnen.info

PREV
NEXT

Child safety regelgeving

Child Safety regels binnen zonwering

Kinderen zijn speels en soms ook wat onvoorzichtig wanneer zij aan het spelen zijn. Een kind kan zich snel bezeren of zich in een benarde situatie manoeuvreren. Helaas zijn er in het verleden enkele ongevallen gebeurd met binnen zonweringsproducten. Om deze reden is de Europese wetgeving aangescherpt en zijn er 2 nieuwe normen ingevoerd, EN16433 en EN16434. De belangrijkste punten hierin zijn de nieuwe regelgeving met betrekking tot de kettingen en koorden. Zo moeten de kettingen voldoen aan strikte eisen zoals bepaalde hoogtes en moeten de kettingen vastgezet worden aan de muur. Daarnaast moeten de koorden bij een bepaalde trekkracht losspringen zodat ernstige ongevallen uitblijven. Vouwgordijnen.info is zich bewust van deze gevaren en wij zullen ons uiteraard inspannen om onze producten zo veilig mogelijk aan te bieden. Iedere leverancier of aanbieder is verplicht zich aan deze regels te houden. Wanneer zij zich niet aan deze regels houden kunnen zij aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade en/of ongevallen. Deze nieuwe regelgeving is van toepassing op alle binnen zonwering zoals rolgordijnen, jaloezieën en vouwgordijnen. Het klinkt voor sommige mensen misschien wat overdreven, maar niemand wil verantwoordelijk of aansprakelijk zijn als uw kind iets overkomt.

Veranderingen

 • Normaal zitten achter de vouwgordijnen koordjes om het vouwgordijn op te trekken. Deze koordjes zaten voorheen vastgeknoopt aan een ringetje dat weer vastgenaaid zit aan het vouwgordijn. Onder de nieuwe regelgeving worden de koordjes niet meer vastgeknoopt, maar worden met een speciale koordverbinder aan het vouwgordijn vastgemaakt. Wanneer er te veel kracht wordt uitgeoefend op de koordjes zal deze koordverbinder losschieten waardoor het vouwgordijn niet omhoog getrokken kan worden.
 • De grootste wijziging vindt plaats met de kettingbediening. De kettingen moeten een minimale afstand van de grond komen te hangen zodat kinderen hier niet of nauwelijks bij kunnen. De maatvoering vindt u hieronder uitgelegd. Daarnaast dient de ketting vastgezet te worden op het kozijn of op de muur, waardoor de ketting strak komt te hangen. Zo kunnen kinderen niet met hun hoofd in de ketting vast komen te zitten.

Wat houdt dit aan voor u als consument?

 • Om het u zo makkelijk mogelijk te maken, vragen wij u de hoogte door te geven waar het vouwgordijn komt te hangen. Wij maken dan de berekening wat de maximale lengte van de ketting mag zijn. Eigenlijk verandert er voor u niet zo heel veel, u dient alleen door te geven op welke hoogte de bovenzijde van het vouwgordijn hangt.
 • U dient akkoord te gaan met de Child Safety voorwaarden die wij hanteren. Wij leveren veel vouwgordijnen die de consument zelf ophangt, maar waar wij als leverancier wel voor aansprakelijk zijn. U geeft aan dat u de bepalingen en regelgeving gelezen heeft en dat u de regels correct opvolgt waardoor Vouwgordijnen.info niet aansprakelijk is wanneer u deze regels niet correct opvolgt.

De regels zijn niet van toepassing in openbare ruimtes waar de minimum leeftijd 18 jaar of ouder is. Indien de vouwgordijnen hier komen te hangen geeft u bij het bestellen “niet van toepassing” door bij de bestelhoogte.

Het is de bedoeling dat de onderzijde van de ketting minimaal 150 cm van de vloer komt te hangen, waarbij in acht genomen kan worden dat de ketting minimaal 100 cm lang is.

Voorbeeld

Een vouwgordijn is 180 cm hoog en de bovenzijde van het vouwgordijn hangt op 230 cm hoogte. De ketting zou in dit geval 80 cm lang mogen zijn, maar er is een minimum van 100 cm dat toegestaan is. U krijgt dus een ketting van 100 cm.

Een vouwgordijn is 260 cm en hangt aan het plafond, dus de bovenzijde van het vouwgordijn is 260 cm. De ketting wordt dan 260 cm – 150 cm = 110 cm lang.

Het kan er door deze regelgeving in sommige gevallen soms voor zorgen dat de ketting minder goed te bedienen is dan voorheen. Eventuele oplossing hiervoor is dat u kiest voor elektrische vouwgordijnen, hierbij zijn geen kettingen nodig. Andere oplossing is dat u voor de optie kiest “niet van toepassing” , in dit geval bent u zelf geheel verantwoordelijk en kan Vouwgordijnen.info niet aansprakelijk worden gesteld.

Het bestelprocesin 3 stappen

Om de vouwgordijnen online te bestellen is het de makkelijkste manier om de volgende 3 stappen te volgen. U kunt eventueel ook gebruik maken van onze advies, inmeet en montage service.

Gratis stofstalen

Bestel eerst de gratis stofstalen zodat u thuis rustig de stoffen en kleuren kunt beoordelen, zo weet u precies wat u bestelt.

Opmeten

Lees hier de instructie voor het opmeten. Hier vindt u alle uitleg over de verschillende soorten vouwgordijnen en alle mogelijkheden.

Bestellen

In het bestelmenu kunt u de vouwgordijnen zelf samenstellen op maat, kleur en overige afwerkingen zoals u het wenst.

Elektrische vouwgordijnen

Het wordt steeds gebruikelijker om elektrische vouwgordijnen toe te passen. De woningen van tegenwoordig worden steeds meer geautomatiseerd waardoor het steeds makkelijker wordt om elektrische vouwgordijnen te gebruiken.

U kunt de elektrische vouwgordijnen aansturen door gebruik te maken van een afstandsbediening, schakelaar, smartphone, tablet en uw eigen domotica systeem.

Daarnaast is het mogelijk om de elektrische vouwgordijnen op ingestelde tijden open en dicht te laten gaan.

Lees hier meer informatie over elektrische vouwgordijnen

Waarom elektrisch?

 • Ideaal voor moelijk bereikbare plaatsen
 • Zeer geschikt voor minder mobiele mensen
 • Aanwezigheid simulatie
 • Met 1 druk op de knop de hele woning bedienen
 • Geen vieze handen aan de vouwgordijnen
 • Geen hinderlijke kettingen
 • Uiteraard luxe en veel gebruiksgemak
Snelle levering

Snelle levering

Maatwerk

Maatwerk

Gratis stofstalen

Gratis stofstalen

Gratis verzending

Gratis verzending

TOP